25 April 2013 ~ 0 Comments

landelijk congres, ouderschapskennis (14 mei 2013, Bussum )

Opvoedingsondersteuning met een centrale rol voor ouders

De rol van ouders kan en moet groter zijn om kinderen de juiste zorg te bieden. Om verbinding te creeren tussen zorg en opvoeding en om ouders te laten groeien. Verschillende partijen in de zorg rondom een kind en de samenwerking  tussen hen is essentieel.

In de laatste uitgave van het tijdschrift ouderschapskennis uit 2012 schreef Margreth Hoek een artikel over hoe een Centrum voor Jeugd en Gezin eruit zou moeten zien om het zelfvertrouwen van ouders als ouder te vergroten. In dit artikel geeft Margreth Hoek het begin van een antwoord dat ook relevant is voor een Jeugdzorg die de kracht van ouders versterkt. Klik hier voor het volledige artikel.

Op dit congres delen ouders, ontwikkelaars, onderzoekers en hulpverleners hun ervaringen, worden handvatten geboden om te handelen en wordt food for thought meegegeven om na deze dag binnen de eigen organisatie aan de slag te gaan.

Bent u geïnteresseerd om naar dit congres te gaan? Ga dan naar de website  www.ouderschapscongres.nl voor meer informatie over programma en de deelsessies.

Leave a Reply

*