02 May 2013 ~ 0 Comments

Coördinatorendag(brede scholen) over ouderbetrokkenheid 06 juni 2013

06 juni 2013

Het Landelijk Steunpunt Brede Scholen houdt op 6 juni weer een bijeenkomst voor coördinatoren van brede scholen. Onderwerp van gesprek is deze keer ouderbetrokkenheid.

Het Landelijk Steunpunt Brede Scholen organiseert geregeld bijeenkomsten voor coördinatoren van brede scholen. Het doel van deze dag is om de expertise over een thema te vergroten. Brede schoolcoördinatoren uit het hele land zijn dan ook uitgenodigd om tijdens deze bijeenkomst met elkaar in gesprek te gaan.

Het thema van de coördinatorendag van donderdag 6 juni is ouderbetrokkenheid. Na afloop van de vorige sessie mochten de deelnemers aangeven welk thema deze keer behandeld moest worden. Veel coördinatoren gaven aan dat ze zich vandaag de dag bezig houden met ouderbetrokkenheid en dus draait de bijeenkomst op 6 juni rond dit thema. Tijdens de bijeenkomst komen de volgende vragen aan de orde: ‘Wat verstaan we precies onder ouderbetrokkenheid?’, ‘Hoe geef je er vorm aan?’, ‘Wat zijn de do’s en dont’s bij ouderbetrokkenheid?’, ‘Wat zijn goede voorbeelden?’ en ‘Wat kunnen we delen met elkaar?’

Het programma ziet er als volgt uit:

10.00 uur Inloop met koffie.

10.15 uur Welkom door Alice Jansen, adviseur van het Landelijk Steunpunt Brede Scholen.

10.20 uur Inleiding door Tonny van de Berg, adviseur van het Landelijk Steunpunt Brede Scholen, over ouderbetrokkenheid.

11.00 uur In gesprek: Hoe ziet de praktijk in jouw situatie eruit? Wat heb je te delen met elkaar?

12.00 uur Lunch.

12.45 uur Presentatie door Hedwig Speulman over ouderbetrokkenheid op de Dorus Rijkersschool.

13.30 uur In gesprek: Hoe kun je vorm geven aan partnerschap? Waarmee kun je morgen al aan de slag, wat kun je morgen al veranderen?
14.00 uur Terugkoppeling en inventarisatie nieuwe thema’s.

De coördinatorendag vindt plaats op de Dorus Rijkersschool, aan de Kofschipstraat 47 in Amsterdam. Opgeven kan via margotderuiter@bredeschool.nl.

Leave a Reply

*