19 September 2013 ~ 0 Comments

#Ouderbetrokkenheid en@passendonderwijs

18 sep 2013

Wat zijn de succesfactoren voor ouderbetrokkenheid op school? Hoe geef je het partnerschap tussen school en ouders goed vorm? En hoe kan de school ouders nog beter betrekken bij het inspelen op de onderwijs- en zorgbehoeften van kinderen? Deze vragen staan centraal op maandag 7 oktober in Arnhem. Dan organiseert het Expertisepunt Ouderbetrokkenheid regio Midden namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) de startbijeenkomst Ouderbetrokkenheid en passend onderwijs.

Ouders en school samen

Met deze bijeenkomst wil OCW het thema ‘Ouders en school samen’ nog dichter bij de scholen brengen en onderlinge kennisuitwisseling stimuleren. Want voor de ontwikkeling van kinderen is het belangrijk dat ouders betrokken zijn bij de school. Samen kunnen ouders en school zorgen voor een veilige en stimulerende leeromgeving voor het kind.

Inhoud van de middag

Er is een prikkelend plenair programma. Daarnaast zijn er 2 rondes met thematische deelsessies, waarin u inspiratie opdoet en kennis en praktijkervaring kunt uitwisselen met collegaschoolleiders, bestuurders, leraren, ouders, beleidsmedewerkers van gemeenten en partnerorganisaties van scholen.

Meer informatie over de bijeenkomst vindt u op de website van het Expertisepunt Ouderbetrokkenheid.

Leave a Reply

*