20 October 2013 ~ 0 Comments

Driehoektraining aanwezig op 28-10. (info-markt) Startbijeenkomst regio-noordwest#ouderbetrokkemnheid

 

28 oktober 2013
15:30 tot 20:00

Regioconferentie Ouders & school samen sterker
Succesvol partnerschap tussen ouders en school

Logos EPO-OSS

“Alle kinderen hebben het recht zich optimaal te ontwikkelen en het maximale uit hun talenten te halen. Opvoeding en onderwijs leggen hiervoor de basis. Dit vraagt, naast goed onderwijs van professionele leerkrachten in een modern onderwijssysteem, om een goed partnerschap tussen ouders en scholen gedurende de gehele loopbaan van kinderen.” (bron: kamerbrief staatsecretaris Sander Dekker, d.d. 15 juli 2013)

Om de driehoek ouders – kind – school te bekrachtigen, is betrokkenheid nodig van zowel ouders en scholen als schoolnabije organisaties. Regionale bewustwording, handelingsbekwaamheid en samenwerking zijn hierbij de doelstellingen. Om dit te stimuleren, organiseren wij namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) op maandag 28 oktober 2013 de regioconferentie ‘Ouders & school samen sterker: Succesvol partnerschap tussen ouders en school’.

Wij bieden u een breed palet aan aanbod op het gebied van educatief partnerschap. Tijdens het plenaire programma rondom ouderbetrokkenheid en pesten, de workshops en de informatiemarkt krijgt u volop de kans om u te laten inspireren. Meer informatie, als de workshopinhoud en de exacte locatie, volgt in een officiële uitnodiging. U ontvangt deze eind september.

Voor wie?

Ouders, schoolmanagers, bestuurders, leerkrachten, oudercoördinatoren, beleidsmedewerkers van gemeenten en overige belangstellenden.

Datum, locatie en tijd

Datum: maandag 28 oktober 2013
Locatie: Regio College Zaandam
Tijd: 15.30 – 20.00 uur

Programma

zuidwest

Klik hier voor het programma

Deelname is gratis

U kunt kosteloos deelnemen aan deze conferentie. Aanmelden is wel verplicht. Vanaf eind september kunt u zich aanmelden via de websites van de onderwijsadviesbureaus.

Neem een ouder mee!

Deze conferentie is een unieke kans om de verbinding met ouders een impuls te geven. Wij nodigen u als school of schoolbestuur dan ook van harte uit om ouders mee te vragen. Brengt u de conferentie ook vast onder de aandacht van de OR/MR? En neemt u deze vooraankondiging op in uw nieuwsbrief aan de ouders? Bij de officiële uitnodiging voegen wij een poster bij die ouders nadrukkelijk uitnodigt om deel te nemen. U kunt de poster ophangen op het mededelingenbord.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over ouderbetrokkenheid en de expertisepunten op de volgende internetpagina’s:

Of neem contact op met een van de ondergetekenden.

Regioconferentie ‘Ouders & school samen sterker’: zet u 28 oktober 2013 ook vast in uw agenda?

Met vriendelijke groet,

Menno Jansma
Coördinator Ouderbetrokkenheid
Schoolbegeleiding Zaanstreek Waterland
m.jansma@sbzw.nl
0299 783 439
Juliëtte Panman
Coördinator Ouderbetrokkenheid
OnderwijsAdvies
j.panman@onderwijsadvies.nl
06 105 986 44
Ellen de Schiffart
Coördinator Ouderbetrokkenheid
OBD Noordwest
edeschiffart@obdnoordwest.nl
06 523 408 05
 zaanstreek-waterland-e1280914075128

Leave a Reply

*