10 December 2013 ~ 0 Comments

verhoog eigen niveau en creatief denken bij leerkrachten. #onderwijs

 

Als je talent wil laten excelleren, zul je moeten beginnen met het streven naar het hoogst haalbare niveau. Niet alleen bij kinderen, maar ook bij leerkrachten. Dat betekent niet dat elke basisschool alleen universitair geschoolde juffen en meesters moet hebben, maar het betekent wel dat je die juffen en meesters moet prikkelen om het hoogst haalbare in zichzelf naar boven te halen.

De lerarenbeurs is er al, maar slechts voor langdurige opleidingen. Ik denk meer aan laagdrempelige stimulering van het eigen leerproces. laat leerkrachten zelf evaren hoe leuk het is om uitgedaagd te worden, in de zone van de naaste ontwikkeling te belanden, out of the box te denken etc.

Vervolgens kunnen zij zich door die ervaring weer beter verplaatsen in de leerling. Durf je hoofd boven het maaiveld uit te steken, denk creatief, benader problemen topdown.

Onderwijsland denkt erg traditioneel en huppelt achter de feiten aan. Het zijn vele koninkrijkjes waar elke keer het wiel opnieuw uitgevonden wordt. Dat kan allemaal wel wat professioneler. Om dit te bereiken zul je toch echt eerst moeten beginnen met “het kapitaal” en dat zijn de mensen .

bron: http://talentstimuleren.nl/

Leave a Reply

*