30 December 2013 ~ 0 Comments

Regioconferentie: succesvol partnerschap tussen ouders en school en de magie van taal (20-01. Deurne) #ouderbetrokkenheid

Regionale bijeenkomst over succesvol partnerschap tussen ouders en school in het KO, PO, VO en MBO.
Thema: ”De magie van taal”.
Maandag 20 januari 2014, 16.30-21.00 uur in Willibrordhaege te Deurne.

Ouderbetrokkenheid belangrijk

Staatssecretaris Dekker: “Onderzoek bevestigt dat leerlingen veel beter presteren als hun ouders en school samenwerken. Alleen met een goede betrokkenheid van ouders bij de school komen we van goed tot excellent onderwijs.”

Namens het programma Ouders en school samen van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen (OCW) organiseren drie ExpertisePunten Ouderbetrokkenheid, waaronder OCGH Advies, BCO Onderwijsadvies en Fontys Fydes op maandag 20 januari 2014 een bijeenkomst over partnerschap tussen ouders en school in de regio Zuidoost Nederland. Het ministerie van OCW beoogt hiermee het thema nog dichter bij scholen en gemeenten te brengen en onderling kennisuitwisseling te stimuleren.

Voor de ontwikkeling van leerlingen en studenten is het belangrijk, dat ouders betrokken zijn bij de school. Samen kunnen ouders en school zorgen voor een veilige en stimulerende leeromgeving. Het ministerie van OCW roept scholen en ouders in de regio daarom op met elkaar in gesprek te gaan.

In de regio Zuidoost Nederland zijn er tal van initiatieven en praktijkvoorbeelden van succesvol partnerschap tussen school en ouders. Voor sommige scholen is ouderbetrokkenheid zelfs een speerpunt dat daarmee het verschil maakt tussen een goede school en een excellente school.

Wat zijn de succesfactoren voor ouderbetrokkenheid op school? Hoe geef je het partnerschap tussen school en ouders goed vorm? Welke beleid maak je op school op het thema ouderbetrokkenheid? Hoe kan de school ouders nog beter betrekken bij het inspelen op de onderwijs- zorgbehoeften van kinderen? Op deze en andere vragen krijgt u antwoord. Dit gebeurt o.a. in het plenaire programma met staatsecretaris Sander Dekker en andere sprekers. Daarnaast zijn er twee rondes van thematische deelsessies, waarin u inspiratie opdoet en kennis en praktijkervaring kunt uitwisselen met collega schoolleiders, bestuurders, leraren, ouders, beleidsmedewerkers en gemeenten en partnerorganisaties van scholen.
Het thema van deze bijeenkomst is taal en lezen en draagt de titel: ”De magie van taal”

Voor wie?

Schoolmanagers, bestuurders, leraren, oudercoördinatoren, ouders, studenten, beleidsmedewerkers van gemeenten en andere belangstellenden.

Programma

16.30-17.00 uur Inloop met informatiemarkt
17.00-17.30 uur Plenair met voorzitter Loek Schoenmakers, staatsecretaris Sander Dekker, taalvirtuoos Wim Daniels, magie van taalact
17.30-17.40 uur Loop naar de workshops
17.40-18.30 uur Workshopsessies 1
18.30-19.30 uur Meet – Greet – Eat met infomarkt met magie van taalact
19.30-20.20 uur Workshopsessies 2
20.20-21.00 uur Borrel/netwerken, met magie van taalact

Sprekers

Sander Dekker: staatssecretaris van OCW
Wim Daniëls: taalvirtuoos en schrijver

Praktische informatie

Waar en wanneer
Maandag 20 januari 2014, 16.30-21.00 uur in Willibrordhaeghe te Deurne (met een pauze waarin er voor broodjes en drinken wordt gezorgd).

Aanmelding
De bijeenkomst is kosteloos bij te wonen. Aanmelding is verplicht en kan vanaf 6 december, via onze websites:
www.bco-onderwijsadvies.nl 
www.fontys.nl/fydes
www.ocghadvies.nl

Leave a Reply

*