29 January 2014 ~ 0 Comments

2e Nationaal Congres Ouderbetrokkenheid. 11september 2014 #ouderbetrokkenheid@cpsonderwijs

2e Nationaal Congres Ouderbetrokkenheid.

donderdag 11 september 2014 van 9:30 uur tot 15:30 uur

Het 2e Nationaal Congres Ouderbetrokkenheid op woensdag 11 september 2013 geeft schoolleiders en ouders een boost om een optimale samenwerking te realiseren in het belang van de leerling.

De mate van ouderbetrokkenheid op scholen heeft invloed op het welzijn en de leerresultaten van leerlingen en op de prestaties van leraren. Zorgen voor goed onderwijs is zorgen voor de toekomst. Kinderen een zo goed mogelijke start geven, ze vol vertrouwen deel laten nemen aan de samenleving en ze helpen te worden wie ze willen of kunnen zijn. Dat kan niet zonder een goede samenwerking met ouders. Op het tweede Nationaal Congres Ouderbetrokkenheid worden schoolleiders toegerust om regie te voeren op het expliciteren van ouderbetrokkenheid als één van de pijlers om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

Key-note speaker Betsy Landers (PTA)
Key-note speaker op het congres is Betsy Landers, president van de National PTA (Parent Teacher Association). In Amerika en door Memphis Women’s Magazine is zij uitgeroepen tot één van de “50 Women Who Make a Difference”. Peter de Vries, auteur van onder andere het ‘Handboek Ouders in de school’ neemt de schoolleiders mee in het concept Ouderbetrokkenheid 3.0: van informatie zenden naar een constructieve samenwerking.

Iedere deelnemer aan het congres mag gratis een ouder meenemen. Aanmelden kan viawww.nationaalcongresouderbetrokkenheid.nl.

Leave a Reply

*