28 March 2014 ~ 0 Comments

Kamervragen over AOb-onderzoek passend onderwijs

Kamervragen over AOb-onderzoek passend onderwijs@wvpo #passend onderwijs

SP-Kamerlid Jasper van Dijk wil weten wat de bewindslieden gaan doen om de betrokkenheid van het onderwijspersoneel bij het passend onderwijs te vergroten. Van Dijk stelt Kamervragen naar aanleiding van het bericht van de AOb dat scholen niet klaar zijn voor passend onderwijs.

De AOb heeft deze maand tweehonderd scholen bezocht en maakte een inventarisatie. Afgelopen dinsdag stuurde AOb-bestuurder Liesbeth Verheggen een brief met uitkomsten en aanbevelingen naar staatssecretaris Sander Dekker. De AOb ziet verschillende problemen, zoals informatie die bij besturen blijft hangen.

Kamerlid Van Dijk wil weten of de bewindslieden de zorgen van de AOb delen. En of zij erkennen dat het moeilijk is de stelselwijziging in te voeren als het onderwijspersoneel niet goed is geïnformeerd.

Leraren maken zich vooral zorgen over de klassengrootte in combinatie met zorgleerlingen. De SP’er vraagt of de bewindslieden dit probleem ook zien en wat zij er aan gaan doen.

Van Dijk vraagt of het niet beter is de invoering van passend onderwijs uit te stellen. ‘Hoe denkt u anders te voorkomen dat opnieuw een onderwijsvernieuwing wordt ingevoerd zonder draagvlak?’

Leave a Reply

*