11 April 2014 ~ 0 Comments

Effectief communiceren met ouders. #ouderbetrokkenheid @partnerschap

Driehoektraining “van kennis naar kunde”

Driehoektraining biedt praktische training ‘Effectief communiceren met ouders’ aan.

“Ik vind het fijn dat ik nu beter weet wat ik met verschillend gedrag van ouders aan moet. Dat ik me soms wat meer in hen moet verplaatsen maar dat ik zeker als leerkracht niet alles hoef te pikken.”

“Ik ben altijd heel duidelijk tegen de kinderen in mijn groep. Ik heb ontdekt dat ik tegen hun ouders net zo duidelijk kan zijn in wat ik van hun verwacht.”

“Ik ben nog niet zo lang geleden begonnen op deze school. Sommige ouders laten mij regelmatig merken dat ze mij nog erg jong vinden en daarvan word ik weleens onzeker. Ik kan mij door deze training daar beter tegen wapenen.”

”Ik benaderde de ouder met een frisse blik- ook al waren er wat spanningen in het verleden geweest-  als een OEN: Open, Eerlijk en Nieuwsgierig. Daardoor verliep het gesprek meer ontspannen.” 

driekhoektraining

Driehoektrainingg

Driehoektraining is een platform dat trainingsmateriaal, kennis, kunde en ervaring levert op het gebied van Ouderbetrokkenheid, Voortijdig Schoolverlaten, LOB en Passend Onderwijs.. Wij ontwikkelen en faciliteren trainingen voor leerkrachten, ib’ers en iedereen die werkzaam is in het basisonderwijs. Driehoektraining brengt de belangen van het kind, de ouders en de leerkracht op een positieve wijze samen zodat deze driehoeksrelatie optimaal functioneert.

Doelstelling

Met de training ‘Effectief communiceren met ouders’ werken we in één dagdeel aan een goede relatie tussen ouder en leerkracht. Na het volgen van de training bent u in staat om een ouder positief te betrekken bij het onderwijs van het kind, bent u zich bewust van het effect van uw gedrag op de ander, kunt u uw persoonlijke grenzen aangeven en bent u in staat de relatie met de ouders te versterken.

Doelgroep

De training is geschikt voor iedereen die werkzaam is in het (basis)onderwijs en regelmatig contact heeft met ouders.

Programma

De training heeft een praktische insteek;  u oefent met praktijksituaties op basis van casuïstiek die u zelf inbrengt. Deze worden gesimuleerd door procesbegeleiders die ruime ervaring hebben als docent drama en/ of trainingsacteurs. Er wordt gewerkt in kleine groepen: per zeven deelnemers wordt er één procesbegeleider ingezet. Op deze manier kan de procesbegeleider u gerichte en persoonlijke feedback geven.

Informatie

Wilt u meer informatie, heeft u een vraag of bent u nieuwsgierig naar het complete programma van de training? Wij zijn u graag van dienst. Stuur een email naar info@driehoektraining.nl

Leave a Reply

*