25 March 2015 ~ 0 Comments

School-oudercontract moet onenigheid tussen beide voorkomen #oudercontract #ouderbetrokkenheid @Profnews

Er moeten duidelijkere afspraken komen tussen scholen en ouders over de regels voor kinderen. Joany Krijt, voorzitter van vakvereniging CNV Onderwijs, wil dat schoolbesturen een contract met ouders afsluiten. Steeds vaker gaan ouders in tegen de beslissingen die leraren nemen. Onlangs ging dat zo ver dat een lerares buiten bewustzijn raakte toen een boze moeder haar naar de keel greep na een woordenwisseling.

Ouders ondermijnen steeds vaker het gezag van leraren. Met een contract zijn regels geen punt van discussie meer. Ook hoopt Krijt dat ouders zich meer betrokken zullen opstellen bij het onderwijs. `Je kunt bijvoorbeeld van ouders vragen om zich een bepaald aantal uur per jaar als vrijwilliger in te zetten voor de school`, stelt Krijt voor. Dat is essentieel voor goed onderwijs.

De Algemene Onderwijsbond is tegen het school-oudercontract. `Een contract wekt de indruk dat er met ouders onderhandeld kan worden over de schoolregels`, zegt woordvoerder Lisa Westerveld. Ook werpt het drempels op. Scholen kunnen het contract misbruiken om leerlingen te weigeren en voor mensen in de bijstand kan een verplicht aantal uur vrijwilligerswerk zorgen voor een korting op de uitkering.

http://www.profnews.nl/1037983/school-oudercontract-moet-onenigheid-tussen-beide-voorkomen

P.S.Blijf je emoties de baas!  http://www.driehoektraining.nl/wp-content/uploads/flyer-03.pdf

Leave a Reply

*