05 June 2015 ~ 0 Comments

Presentatie: Congres Passend Onderwijs (3-6-15) #passend onderwijs #ouderbetrokkenheid @HOEZOcongres

Tijdens het congres Passend Onderwijs, afgelopen woensdag, behaalde het ervarend leren een score van 7,9. Wij zijn er best trots op dat het ervarend leren telkens goed wordt beoordeeld.
Organisatie: Hoe-Zo Congres Management. Onder andere met de gewaardeerde collega-sprekers Emiel van Doorn, Dr.Kees van Overveld en Peter Mol.
Op naar de volgende. Aankomende seminars rond sociale veiligheid, ouderbetrokkenheid en passend onderwijs wordt binnenkort kenbaar gemaakt.

Hierbij treft u een summiere presentatie aan :PDF blijfjeemotiesdebaas! Zie ouders als ervaringsdeskundige

 Blijf je emoties de baas! ‘Effectief communiceren met ouders’

Wat is jouw eerste reactie wanneer je het gedrag van een ander als belemmerend of grensoverschrijdend ervaart?

Hoe blijf je als leerkracht of schoolleider overeind in situaties die lastig of misschien wel bedreigend op je overkomen? Hoe ga je om met irreële verwachtingen van ouders? Wat voor interventies kun je inzetten om het gedrag van een ander effectief te beïnvloeden, wanneer er sprake is van macht of onmacht?

Tijdens deze workshop word je bewust van je non-verbale gedrag en reacties wanneer je uit je comfortzone wordt gehaald. Je krijgt inzicht in je eigen handelen en ontvangt handvatten om je spanningen te kanaliseren.

Je ervaart hoe je op effectieve wijze spanningen weet te reguleren, zodat je met een open houding (en voor je eigen welzijn) het gewenste effect kan behalen. Ervarend leren staat centraal.

Leave a Reply

*